Başlangıç İçin Corelli Bisiklet

Nasıl bisikletle başlamalıyım sorusu bisiklet sporuna başlayacak bir çok bisikletçi tarafından sorulan bir sorudur.  Aslında burada esas olan bisikletin markasından ziyade hangi tür bisiklet ile başlanması gerektiğidir.

Biz firma olarak her konu da tercihimizi Corelli Bisikletten yana kullandığımız için başlangıç bisikleti konusunu da Corelli bisiklet markası içerisinde değerlendirerek bu soruya bir cevap arayacağız.

Konya Corelli Bisiklet Satışı

Bisiklet sporuna başlamadan önce, bisikletten beklentinin ne olduğunu anlamak lazım.

Bu anlamda bisikleti kullanacağınız parkur, kullanacağınız mesafe ve bütçeniz bu konunun üç önemli başlığıdır diyebiliriz.

Öncelikle tabi ki parkur oldukça önemli.  Genellikle yapılan hata şu oluyor; asfaltta da kullanılacak olsa dahi bisiklet tercih edilirken arazi tipi bisiklet tercih ediliyor.

Bu durumun öncelikli sebebi dağ bisikletlerinin görünüşünün oldukça cezbedici olmasıdır. Ama bir süre asfaltta kullanıldıktan sonra dağ bisikletlerinin bu cazibesi ikinci planda kalıyor ve asfaltta performansı artıracak farklı çözümler aranmaya başlanıyor.

Bunun için bizim öncelikli çözümümüz tur bisikletlerinin tercih edilmesi noktasındadır. Bununla birlikte tur bisikletleri dağ bisikletlerine göre daha hassas kullanılması gereken bisiklet modelleridir Bu bisikletlerle kaldırımda hoyratça inmek çukurlardan dikkatsiz geçmek gibi kullanımlar uygun değildir. Bu tip kullanımlarda bisikletler kısa süre içerisinde bakıma ihtiyaç duyabilirler. Dağ bisikletleri ise kalın tekerleri daha güçlü gövdeleri ve amortisörlü yapıları sayesinde bu tip kullanımlar için çok daha uygun bisiklet modelleridir.

Özetleyecek olur isek  başlangıç için öncelikli olarak tur bisikletini tercih etmeliyiz bu segmentte corelli bisiklet in pierre ve speedo serisi tercih önceliğinde değerlendirilebilir.  Fakat bu bisikletler dağ bisikletlerine göre daha nazik bisikletlerdir.

İkinci alternatif olarak dağ bisikletleri tercih edilebilir. Bu kategori de ise Corelli Bisikletin Jazz, Cyborg, Scopri ve Leone gibi serileri değerlendirilmelidir.  Bu bisikletler kaldırımdan inip çıkma gibi hareketlere uygun olup asfaltta tur bisikletlerinin performansını gösterememektedir.