Boks Eldiveni Seçimi

Boks eldiveni seçimi boks, kick boks, wushu, muay thai branşlarında spora başlayan her sporcunun kafasındaki sorulardan bir tanesi.

Durum böyle olunca aşağıda başlıklar altında spor dallarına göre boks eldiveni seçerken dikkat etmek gereken konuları sıralayalım.

Boks Eldiveni Seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz

Boks Eldiveni Seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz

Boks branşında boks eldiveni seçimi

Boks Küba (Cuba) kökenli bir spor olup ülkemizde federatif olan mücadele sporları içerisinde boks eldiveni kullanan ilk spor dalıdır.

Öncelikle boks eldiveni rengi konusunda boks sporunda kırmızı ve mavi renk tercih edilebilir. Bunun sebebi boks sporundaki ring köşelerinin kırmızı ve mavi renk olmasıdır. Antrenman için seçilen eldivenin renginin bir önemi yoktur.

Boks eldivenleri boks sporunda genellikle yayvan kalıplar değil daha yuvarlak kalıplar tercih edilirler. Boks maçlarında takılan boks eldivenlerinde AIBA (Ameteur İnternational Boxin Assocition) onayı aranır.

Kick boks Sporunda Boks Eldiveni Seçimi

Kick Boks sporu ülkemizde ilk olarak boks federasyonu altında çalışmalarına başlamış olduğundan (Dünya Federasyonu olarak o dönem IAKSA (İnternational Ameteur Kickboxing Sport Assocation) Türkiye deki maçlarda genelde AIBA onaylı boks eldivenleri kullanıldı.

Kick Boks sporunda boks eldiveni rengi olarak boks ile aynı Kırmızı ve Mavi renkler kullanılmaktadır. Bugün Türkiye Kick Boks Federasyonu (kickboks.gov.tr) WAKO (World Assocition Of Kickboxing Organizations) ya bağlıdır.

Ülkemizde kick boks federasyonu maç eldiveni noktasında marka aramamakta fakat dünya çapındaki maçlarda Adidas, Green Hill, Topten ve Wesing marka boks eldivenleri istenmektedir.

Muay Thai Sporu için Boks Eldiveni Seçimi

Muay Thai Sporu ülkemizde modern savaş sanatları olarak ifade edebileceğimiz spor dalları içerisindedir. Muay Thai sporunda da müsabakalarda boks eldiveni kullanılmaktadır.

Resmi muay thai maçlarında kırmızı ve mavi renk boks eldivenleri kullanılırken Muay Thaiciler (Nakmuaylar) dövme desenli değişik baskılı eldivenleri antrenmanlarda ve özel maçlarda kullanmaktadırlar.

Muay Thai eldiveni olarak biraz daha yayvan kalıp boks eldivenleri tercih edilmekte bu eldivenler boyun güreşi ve klinch dediğimiz tekniklerde sporculara engel oluşturmamaktadır.

Wushu Branşında Boks Eldiveni Seçimi

Wushu eldiveni olarak tabir edilebilecek boks eldivenleri  maç köşe renklerine uygun olarak siyah ve kırmızı renkte olmalıdır.

Muay thai branşında olduğu gibi yayvan kalıplı boks eldivenleri  kullanılırsa bu sporda da güreş teknikleri daha rahat uygulacaktır.

Detaylı bilgi alarak boks eldiveni satın almak için 0 332 666 00 00 – 0545 55 666 55 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirisiniz.

Boks Eldiveni çeşitleri için tıklayınız.

Boks Eldivenleri

Boks eldiveni modelleri online alışveriş

Boks eldiveni modelleri online alışveriş

Leave A Reply