Boks Seti Kapıda Ödeme

Boks Seti Kapıda Ödeme ile en çok sipariş verilen ürünlerimizden bir tanesidir. Boks, kick boks, muay thai, wushu gibi spor dallarında spor yapan insanların ilk etapta ihtiyaç duyabileceği mazemeleri kapsayan setlere boks seti denir.

Boks Setinin İçerisinde Neler Var?

Boks setinin içerisindeki asgari malzemeler Boks eldiveni, boks bandajı ve dişlik olarak ifade edilebilir.  Her ne kadar bu setlere boks seti denilse de aynı temel malzemeler vuruşlu (strike) tabir edilen branşların tamamında ihtiyaç duyulan malzemelerdir. Bu spor dalları kick boks, wushu, muay thai, boks şeklinde sıralabilir.

Boks Seti Kapıda Ödeme

Boks Seti Kapıda Ödeme

Kick Boks Set İçeriği

Kick Boks, Wushu, Muay Thai gibi bir spor dalı yapıyorsanız bunla birlikte şort yada pantolon ayak bandajı ve tişört de ihtiyaç listenizde yer alabilir. Ama öncelik sırasına göre alışveriş yapmanız gerekiyorsa o halde önce boks seti alıp daha sonra diğer eksikleri tamamlayabilirsiniz.

 

Boks Bandajı

Boks eldivenini elinize taktığınızda elinizin darbe alan kısımları ve darbe yoğunluğu değişebilir. Bunun yanında çıplak elle yumruk atmaya kıyasla burkulma riskleri çok daha yüksektir. Bu sebeple boks eldivenlerinin altına boks bandajı sarmak gerekir. Boks bandajını sararken elin vuruş kısmını, baş parmak eklemini ve bilek kısmını sağlamlaştırmalısınız.

Boks Eldiveni

Mücadele sporları ile uğraşan bir sporcu sıradan bir kişiye kıyasla çok daha sert yumruklar atar. Bunun yanında sporun amacı karşı tarafa zarar vermek değil sportif kapasiteyi artırmak olmalıdır. Böyle olunca darbeden kaynaklanan travmaların minimuma inmesi ve açılma, morarma gibi hadiselerin daha az yaşanması için boks eldiveni kullanılır. Boks eldiveni aynı zamanda kullanan kişinin el sağlığı açısından da gerekli bir malzemedir.

Dişlik

Dişlik çift damaklı ve tek damaklı olabilir. Genelde tek damaklı modeller kullanılır. Müsabaka talimatlarında da genellikle tek damaklı dişliğe işaret ederler.  Dişliğin amacı alınan darbe sonucunda dişlerin dudak ve damak gibi yapılara zarar vermemesidir. Aynı zamanda dişlik dişleri de korumaktadır.

Ayak Bandajı

Kick Boks ve Muay Thai Setlerinde yer alan bu malzeme ayak bileğini güçlendirdiği gibi atılan tekmelerde ayağın üst kısmının zarar görmesini de büyük ölçüde engeller. Özellikle antrenmanın başlarında salonda çıplak ayak ısınma koşularında ayak bandajının bilekleri desteklemesi önemlidir.

Kick Boks ve Muay Thai Şortu

Kick Boks ve Muay Thai şortları tekme atmaya mani olmayacak şekilde tasarlanmış ürünler olmalıdır. Öyleki diğer spor dallarında kullanılan şortlar dahi tekme atarken yapışarak olumsuz etki gösterebilmektedir. bu şorların kesimleri genelde orta kısımda yanlara doğru kısılarak gelir bu durum da tekme atmayı zorlaştırmaz kolaylaştırır.

Boks Eldiveni Alırken Dikkat Edeceğimiz 10 Husus

Boks Eldiveni Fiyat

Boks Eldivenlerinde Renk Seçimi

Boks Eldiveni Hangi Spor Dallarında Kullanılır ?

Boks Seti Kapıda Ödeme Alınabilir mi?

Boks setlerini web sitemizden kredi kartı kapıda ödeme ve EFT yöntemleri ile alabilirsiniz.

Şimdi Satın Almak için Tıklayınız