Bisiklet Roller Antrenman Makarası

Bisikletler Roller bisikletçilerin kış ayları için vazgeçilmez antrenman aletlerindendir. 2020 yılının ilk baharında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de covid-19 bisikletçilerin antrenman yapmasını olumsuz etkilemiştir. Bu sebepler bisiklet antrenman makarası ihtiyacı coğalmış bisikletçiler daha çok kışın ihtiyaç duydukları bu alete ihtiyaç duymuşlardır.

Bisiklet Roller Antrenman Makarası

Astana Silent Roller Satın almak için https://www.sporcupazari.com/astana-bisiklet-roller

Sporcu Pazarı olarak kışın başlattığımız bu alandaki çalışmalarımızı daha da ilerleterek oldukça başarılı bir roller çalışması ortaya koyduk. Bisikletçilerin bu alet ile evde antrenman yaptıklarını düşünerek geliştirdiğimiz bisiklet rollerı oldukça sessiz olması için gereken tüm çalışmaları yaptık.

Sessiz anlamına gelen Silent ismi ile de birleştirerek yeni geliştirdiğimiz bu modele Astana Silent Roller ismini verdik.

En az İthal emsalleri kadar kaliteli ürettiğimiz bu ürünü rekabetçi bir fiyat ile piyasaya sürdük.

Astana Roller Tercih etmeniz için sebepler

  • Kullanılan aluminyum silindirleri sayesinde kararma yapmaz.
  • 90 mm çapa sahip silindirlerde 75 mm çapa diğer roller silindirlerine göre devir hızı düşük olduğunda sarsıntı ve ses minimumdur. Ayrıca silindir içlerinde kullanılan yalıtım malzemesi de uğultu yapmasına engel olmaktadır.
  • Yerli üretim olması sebebiyle yedek parça sıkıntısı yoktur.
  • Kolayca demonte edilerek daha az bir alanda saklanabilir.
  • Statik boya kolay kolay çizilmez.

Bisiklet Roller Yapımı

Bisiklet rollerler çok karmaşık yapıda gözükmeselerde satılabilecek nitelikte kaliteli, sessiz ve uzun ömürlü bir roller üretmek gözüktüğü kadar kolay değildir. Farklı parçalar farklı makineler ile üretilmekte ve daha sonra birleştirilmektedir. Evde iptidai imkanlarla roller üretilebilse de oldukça gürültülü çalışmakta ve uzun ömürlü olmamaktadır.

Bisiklet Roller ve Home Trainer Lastiği

Trainerler dışarıda kullanıma kıyasla lastiklerin hızlı eskimesine sebep olmaktadır. Rollerler de ise durum tam olarak böyle değildir. Trainer roller lastiği tabir edilen lastikler bisiklet antrenman makarasından çok trainerlarda kullanılmaktadır.

Roller Hakkında Çok Sorulan Sorular

Roller mi Trainer mi?

Roller ve Trainer kıyaslaması evde idman yapacak hemen her bisikletçinin merak ettiği sorulardandır. Bu genel olarak tercih meselesi olmak ile birlikte Trainerlerde sadece kuvvet çalışması yapılırken Bisiklet Roller ile taknik çalışmalarda yapabilirsiniz. Ayrıca pedal kesme şansınız olmadığından daha ciddi ve kaliteli antrenman yapma noktasında roller sizi zorlayacaktır.

Rollerler neden pahalı?

Roller basit bir görünüme sahip olsa da farklı makina parklarında üretilen farklı farklı parçaların bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Bu sebeple üreyimi zor ve kullanılan malzemeler özel malzemelerdir. Bu durumda Roller fiyatlarına yansımaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Astana Roller ithal muadilleri kadar kaliteli fakat fiyat olarak onlara göre oldukça hesaplıdır.

Roller a alışmak kolay mı? Herkes alışabilir mi?

Bisiklet Roller kullanmak trainer kullanmaya göre biraz daha zordur. Fakat dışarıda bisiklet kullanan ve bisiklet sporuna gönül vermiş herkes roller kullanmaya alışabilir. 5-10 dk da alışanda vardır. Bir kaç hafta da alışanda… Kararlılık gösterildiği takdirde her bisiklet kullanıcısı roller kullanmaya alışabilir.

Roller Ses Yapar mı?

Kaliteli bir Roller trainera göre çok daha az ses yapmaktadır. Durum böyle olunca apartman dairesinde dahi komşularınızı rahatsız etmeden idman yapabilirsiniz. Kaliteli bir roller en fazla çamaşır makinesi kadar ses çıkartmaktadır. Aşağıda bıraktığım iki videoda Astana Silent Rollerın ne kadar sessiz çalıştığını görebilirsiniz.

Astana Roller Ahmet ÖRKEN ve Antrenörü Mehmet ŞAFAKÇI’dan Tam Not Aldı
Bu Canlı Yayın video kaydımızda Aşağıdaki Konulardan Bahsettik 00:20 Germe ve Isınma Önemi 01:50 Rollere Nasıl Alışılır 06:40 Kilitli Pedal ile roller kullanmak 07:30 Roller de ısınma 09:30 Yemek Üzerine Antrenman Yapmak 12:00 Yarışlarda roller kullanarak ısınmak 16:10 Roller de Lastik Eskimesi 18:50 Roller mi daha iyi Trainer mi ? 20:35 Ketojenik Beslenme ve Temel 27:30 Sporcu neler yememeli 30:40 Sporcu şekeri ne zaman tüketebilir 33:10 Bisikletcilerde Sportif Gelişimin Takip Edilmesi 35:23 Toparlanma süresi nasıl anlaşılır 37:35 Rollerde Sürat Çalışması 37:55 Bisiklette İnterval Yüklenme 42:10 Bisiklet Seçimi
Astana Roller (Bisiklet Makarası) İle Uygulamalı Kilo Verme Antrenmanında Muğla Bölgesi Bisiklet Antrenörü Mehmet BİLGEÇ’in canlı yayın konuğu olduk. Nabız hesaplama, beslenme gibi konularında konuşulduğu antrenman oldukça verimli geçti. Hocamıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.