İlk ve Son Bahar Aylarında Bisiklet Giyim

ilk Bahar ve Son Bahar ayları bisiklet sporu için en elverişli aylardır. Fakat bu aylarda kıyafet seçimi sporcular için oldukça problem olmaktadır.

Kışlık termal malzemeler bazen aşırı sıcak olup bunaltmakta yazlık malzemeler ise bazı zamanlarda oldukça ince kalarak üşümeye sebep olmaktadır.

bahar-bisiklet

Bahar aylarında özellikle havanın değişken olduğu zamanlarda mümkün olduğu kadar çok katlı giyinmekte fayda var.

Her zaman olduğu gibi kesinlikle teri emen penye türü kıyafetler giyilmemelidir. Bu kıyafetler tempo yada zorlu parkurlarda teri emmekte sonrasında iniş yada düşük tempolarda üşünerek hasta olunmasına sebep olmaktadır.

Yazlık bisiklet formasının üzerine kolay değiştirilebilen bir yağmurluk rüzgarlık bu havalar için oldukça faydalı olacaktır. Nitekim sabah ve akşam saatlerinde hava ayaz olabilmekte, bununla beraber öğle saatlerinde yazı aratmayacak sıcaklar olabilmektedir. Bununla birlikte her mevsimde şehir içi ve şehir dışı sıcaklık ve rüzgar durumu değişkenlik gösterdiğinden de bu şekilde  opsiyonlu hareket etmek yerinde bir davranış olur.

Bir diğer alternatif teri tahliye eden özelliğe sahip içlik malzemenin üzerine bisiklet forması giymek olacaktır.

Bu durumda aşırı bunalma söz konusu olduğunda bisiklet forması çıkartılarak içlik malzeme ile tur tamamlanabilir. Baharları yağmur ihtimalini de göz önünde bulundurarak yanınızda yağmurluk ve bisikletinizde çamurluk olmasını da tavsiye ediyoruz.

Sporcu Pazarı olarak şu an için sitemizde yazlık bisiklet formaları mevcut olmak ile birlikte kış için balaklava, buff, bere, içlik gibi kapı dışı spor malzemeleri (outdoor spor malzemeleri) yakında stoklarımızda yer alacaktır.

Mutlu ve bisikletli günler dileriz.

 

Leave A Reply