Bisiklet Kullanımında Doğru Ayakkabı Tercihi

Uzun süre bisiklet sporunu yapanların kilitli yada başka bir ifadeyle spd pedala geçmeleri kaçınılmaz gibi gözüküyor. Ama kilitli pedalı tehlikeli bulan yada bisiklete yeni başlayanlar için farklı ayakkabı tavsiyeleri söz konusu olabilir.

Bisiklet için doğru ayakkabı tercihi

Bisiklet için doğru ayakkabı tercihi

Öncelikle kilitli pedala geçecek kullanıcıların bu süreçte alacakları ayakkabılar pedala yada kale uyumlu ayakkabılar olduğundan bu konuda çok yorum yapmaya gerek duymuyoruz.

Diğer taraftan bisiklet ayakkabıları ile rahat yürümek isteyenlere dağ bisikleti (mtb) tarzı pedal tavsiye ediyoruz. Onun dışında uzun süreli bisiklet kullanacak olan ve asfalt ağırlıklı kullanacak olanlara ise yol pedalı tavsiye edebiliriz.

Gelelim bisiklet için spor ayakkabısı tercihine ; bisiklet ayakkabıları pedalın ayağa tek noktaya uyguladığı basıncı engellemek adına oldukça sert malzemelerden imal edilirler.

Bisiklete yeni başlayan ve uzun yol giden bisiklet sporcularından parmak uçlarının uyuştuğu şikayetini duyabiliriz.

Bu şikayetlerin önüne geçmek için bisiklet üzerinde kullanılacak ayakkabının sert tabana sahip olması gerekmektedir. Yumuşak taban kısmen de olsa uyguladığınız basıncı emerek gücünüzün ivmeye dönüşmesine engel olacak hem de pedalı ayağınızda daha bariz hissetmenize sebep olacaktır.

Diğer taraftan bu ayakkabıların pedala temas eden bölümü kaymamalı ve pedalın ayağınızdan kurtulmasına müsade etmemelidir.

Diğer taraftan aynakola ve pedala dolaşma riskine karşı bağcıklı ayakkabı da bisiklet için uygun olmayabilir. Bunların tamamını değerlendirdiğimiz zaman termo tabanlı ve bağcıksız ayakkabı modelleri bisiklet için uygun modeller olarak değerlendirilebilir. Bu anlamda sitemizdeki ürünlerden tavsiye istenecek olur ise onların bağlantısına da aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu bölümdeki termo tabanlı Wickers Günlük Ayakkabı modelleri bisiklet için doğru tercih olabilir.

wickers-erkek-gunluk-ayakkabi-modelleri